Pozdravljeni dijaki,

v tem prispevku vas želimo seznaniti z načini elektronskega komuniciranja z učitelji v času izvajanja izobraževanja na daljavo.

e-pošta

Nekateri učitelji vam bodo učno gradivo pošiljali po e-pošti na vaš e-naslov, ki ga imate vpisanega v eAsistentu. Pošto prebirate na vašem odjemalcu za e-pošto (gmail, yahoo, hotmail, …).

eAsistent

Vsi dijaki imate dostop do eAsistenta. V kolikor nimate podatkov (up. ime in geslo) za prijavo in se še niste prijavili, pišite svojemu razredniku, ki vam bo preko eAsistenta na vaš e-naslov poslal navodila in vstopne podatke. Tudi v tem primeru velja, da se predstavite s polnim imenom in priimkom ter EMŠO številko.

V primeru, da ste geslo pozabili ga lahko pridobite sami tako, da izberete Ste pozabili geslo?

Vpišite svoj e-naslov in izberite Nisem robot. in izberete določena polja na sliki ter izberete POŠLJI POVEZAVO ZA NASTAVITEV NOVEGA GESLA!

Znotraj eAsistenta imate modul Komunikacija preko katerega lahko berete in pošiljate sporočila ter Kanale v katere vas vključujejo učitelji. V primeru, da učitelji objavijo nekja v Kanalu, boste tudi na svoj e-naslov dobili to sporočilo. Pri pazite, da na tako poštno sporočilo ne odgovarjate iz poštnega odjemalca, saj v naslovu piše noreply@easistent.com. Tako sporočilo ne bo poslano učitelju, saj je to enosmerna komunikacija, ki jo eAsistent pošlje avtomatično na e-naslove vseh, ki so v Kanalu. Če želite odgovoriti v Kanal, morate izbrati Odgovorite v Kanalu in se prijavite s podatki za prijavo v eAsistent.

e-učilnice

Za delo v spletnih učilnicah ŠC Nova Gorica potrebujete uporabniško ime in geslo. Prijavite se preko AAI prijave.

Vsak dijak dobi v prvem letniku ta podatek, če pa ste ga izgubili oz. pozabili naredite sledeče. V prijavnem oknu izberite Pozabljeno geslo

na kar se vam odpre novo okno za vnos vaših kontaktnih podatkov in sicer uporabniškega imena in e-naslova.

Če tudi tega ne veste, se obrnite na skrbnika Roberta Žagarja ali pišite na podpora@scng.si. Pri tem se predstavite s polnim imenom in priimkom ter EMŠO številko, ter navedite kateri oddelek katere šole obiskujete v letošnjem šolskem letu in v katerem šolskem letu ste se prvič vpisali na ŠC Nova Gorica.

Office 365 in podpora za IKT

Vsi dijaki imate možnost uporabe spletnega MS Office-a oz. t.i. Office 365. V kolikor nimate prijavnih podatkov se lahko pisno obrnete na skrbnika Klavdija Merviča. Tudi v tem primeru velja, da se predstavite s polnim imenom in priimkom ter EMŠO številko. Prof. Mervič vam je na razpolago tudi za kakršna koli vprašanja povezana z IKT opremo, preko ZOOM povezave vsak torek, 8 šolsko uro (13.30-14.15).