Drage dijakinje in dijaki, spoštovani starši!

Kot ste bili že včeraj informirani s strani medijev in s strani učiteljev sporočamo še preko naše spletne strani, da je Vlada RS s sklepom odredila, da se s ponedeljkom, 16. marca 2020, do predvidoma petka 27. marca 2020, prekine vzgojno-izobraževalni proces na vseh šolah.

To niso nove počitnice, ampak se od vas dijakov pričakuje, da boste v teh dneh, ko ne bo pouka v šoli, sami aktivni doma.

Zato ste nekateri že dobili navodila za delo, tako z ustnimi navodili ali pisnimi primeri, kakor tudi možnost dela v spletnih učilnicah ali pa so vam učitelji dali navodila za delo na kakšen drug način. Tisti, ki še niste prejeli nobenih navodil, boste to lahko dobili v naslednjem tednu po e-pošti s strani vaših učiteljev, ki imajo nalogo, da vam posredujejo ustrezne informacije. Potrudite se in bodite aktivni ter sodelujte z učitelji, ki se bodo trudili po svojih najboljših močeh, da vam omogočijo nadaljevanje učenja na drugačen način in uspešen zaključek letnika. Vašo aktivnost bodo učitelji beležili in upoštevali pri spremljanju vašega učnega napredka.

POMEMBNO!

Zaradi izvajanja tovrstnega dela je pomembno, da imate v eAsistentu vnešen točen oz. pravi e-naslov. V kolikor tega še nimate ali opazite, da ni pravi, sporočite to vašemu razredniku preko e-pošte. V primeru, da nimate dostopa do eAsistenta, ravno tako napišite sporočilo razredniku, da vam pošlje vstopne podatke (up. ime in geslo). Vsa sporočila s strani šole boste pridobivali ravno prek e-pošte oz. eAsistenta, zato čimprej poskrbite, da bo vaš e-naslov v eAsistentu, ki nam je vljučil tudi nov modul za komunikacijo “Komunikacija“.

Še posebej pomembno je domače delo za tiste dijake, ki obiskujete zaključni letnik, da ne izgubite stika z učno snovjo saj se približuje zaključek vašega izobraževanja in posledično opravljanje zaključnega izpita in poklicne mature. Zato je pomembno, da v čimvečji meri sodelujete z učitelji. Naš skupni cilj je, da vas pripravimo na zaključek izobraževanja čim bolj kvalitetno in strokovno neglede na trenutne razmere in vam omogočimo uspešen zaključek šolskega leta.

Praktično usposabljanje z delom (PUD) in vajeništvo

Dijaki, ki ste na praksi pri delodajalcih oz. PUD-u in vajenci ravno tako prekinete izvajanje PUD-a in vajeništva. O tem so bili s strani organizatorjev PUD obveščeni tudi vsi delodajalci. Kako se bo nadomeščalo oz. reševalo odsotnost s PUD-a in vajeništva vam sedaj še ne znamo dati konkretnega odgovora, vendar boste o tem vsekakor pravočasno in ustrezno obveščeni.

O vseh pomembnih splošnih zadevah in spremembah vas bomo sproti obveščali preko te spletne strani in facebook strani. Če pa imate kakršnokoli vprašanje na katerega ne najdete odgovora nam pišite na e-pošto, saj bo tudi šolska uprava delala od doma. Zadeve bomo skušali reševati po najboljših močeš, zato bodimo potrpežljivi, strpni in se prilagodljivi trenutni situaciji.

V upanju, da se čimprej znebimo nevarnosti okužb in preprečimo širjenje virusa spoštujte vsa navodila uradnih institucij, ki vam jih posredujejo informativni mediji.

Ostanite zdravi ter pazite nase in na druge.

Vodstvo SPLŠ