V petek, 17. decembra 2021, smo imeli dijaki tretjega letnika programa inštalater strojnih inštalacij skupaj s profesorjem Tadejem Štrancarjem strokovno ekskurzijo. Ogledali smo si podjetje Kronoterm, d. o. o., s sedežem v Trnavi v bližini Celja.

Kronoterm je slovensko družinsko podjetje že od leta 1976. Zanje je značilen lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija. Imajo tudi lastne servise po Sloveniji. Vsi njihovi izdelki so po koncu proizvodnje stoodstotno preizkušeni in preverjeni. Testiranje se izvaja v komorah, kjer simulirajo različne zunanje pogoje. Njihovi izdelki se prodajajo tudi v tujini (Hrvaška, Avstrija, Italija, Švica).

Podjetje ponuja rešitve ogrevanja in hlajenja prostorov ter gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov (novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte). Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za vse toplotne vire (voda/voda, zemlja/voda in zemlja/zrak) z najboljšim izkoristkom za vse potrebe.

Ob prihodu v podjetje nas je sprejel lastnik podjetja in nam razkazal celotno proizvodnjo toplotnih črpalk in skladišča. V podjetju je zaposlenih okoli 100 ljudi. Njihovi izdelki so bili večkrat nagrajeni s priznanji kakovosti.

S strokovno ekskurzijo smo pridobili veliko novih informacij, ki jih bomo lahko uporabljali pri bodočem opravljanju dela.

Ian Peloz, 3. IS

Nekaj slik: