Pa smo ga dočakali, prvi dan v novem šolskem letu. Ta je bil še posebej zanimiv in poln novosti predvsem za novince, dijake prvih letnikov. Za te smo pripravili krajšo uvodno predstavitev, kjer jih je nagovoril ravnatelj šole Herman Besednjak, nakar smo jih v spremstvu razrednikov popeljali v šolske klopi, kjer so dobili prve in osnovne informacije.


Pozdravni nagovor ravnatelja

Drage dijakinje in dijaki najprej prav lep in prisrčen pozdrav; dobrodošli na naši šoli. Veseli nas, da ste s svojo odločitvijo izobraževati se na naši šoli izkazali zaupanje šolskemu kolektivu.

Potrudili se bomo, da vam bomo dali dovolj znanja, da se boste lahko spopadli z izzivi današnjega časa in trga dela ali nadaljevali z izobraževanjem na višjem nivoju. Znanje je vrednota, ki nikoli ne zastara, seveda pa ne pride kar samo od sebe in potrebno ga je negovati. To pomeni, da boste poleg svoje prisotnosti morali pokazati tudi dobro mero volje, želje in radovednosti, da se naučite stvari, ki vam jih bo šola posredovala. Eden od ciljev, ki smo si jih zadali pred dvema letoma je, da pri dijakih razvijamo ustvarjalnost in inovativnost. Da bo do tega prišlo, pa je potrebno gojiti tudi medsebojno razumevanje, spoštovanje, strpnost in druge vrednote. To je drugi naš cilj in verjamem, da tako enega kot drugega bomo uresničevali skupaj.

Danes odpirate novo poglavje v vašem življenju, naj bo ta dan, dan, ki ga boste z veseljem pomnili še dolgo let.

Želim vam prijeten in uspešen začetek novega šolskega leta.


Pa še nekaj slik z uvodnega srečanja.