Tudi letos se je naš šolski center udeležil 19. mednarodnega športnega turnirja, ki se je tokrat odvijal na Poljskem, v mestu Grodzisk Mazowiecki, ki leži slabih 40 km vzhodno od Varšave.

Odhod je bil v zgodnjih jutranjih urah, ob 1.00, celotna pot pa je trajala malo manj kot 20 ur. Po več krajših postankih smo se tudi letos odločili za ogled koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, ki se nas je zelo dotaknil. Zvečer smo prispeli v hotel, nedaleč od Grodziskega.

Naslednji dan smo se po zajtrku udeležili svečane otvoritve športnega turnirja in se po bogatem programu odpravili na tekmovališča.

Sreda je bila namenjena ogledu Varšave, glavnega mesta Poljske, ki se zelo hitro razvija. Žal si tokrat nismo mogli ogledati samega centra mesta, ker je bil ta zaprt zaradi komemoracije tragičnega dogodka izpred treh let, ko je v Rusiji strmoglavilo poljsko letalo, na katerem so bili takratni poljski predsednik, njegova žena in 95 predstavnikov vlade. Varšavo smo si tako ogledali s turističnim avtobusom, ki nas je dobro uro in pol prevažal po različnih delih mesta. Pozno popoldne smo imeli kosilo, po katerem smo se odpravili v Grodzisk Mazowiecki v multimedijski center, kjer smo se družili z ostalimi profesorji, dijaki pa so se medtem v isti stavbi v diskoteki zabavali in spoznavali.

V četrtek so se zvrstila še preostala športna tekmovanja. Po končanem turnirju smo se udeležili še zaključne slovesnosti in podelitve priznanj ter večerje.

Sodelovali smo z ekipami iz desetih različnih šol iz Španije, Francije, Italije, Poljske, Avstrije in Hrvaške.

Rezultati naših dijakov in dijakinj so sledeči:

  • Nogomet – fantje: 5. mesto
  • Nogomet – dekleta: 4. mesto
  • Košarka – fantje: 4. mesto
  • Odbojka – dekleta: 3. mesto
  • Odbojka – fantje: 2. mesto

Vsem iskreno čestitamo!

Domov smo se odpravili pozno zvečer, vidno utrujeni, ampak zadovoljni in bogatejši za eno izkušnjo več.

Dijake so spremljali profesorji; Branka Kuk Petrovčič, Karmen Kete, Slavica Podgornik in Bogomir Remškar.

Več  si lahko ogledate na priloženih fotografijah in na QR kodi