Med 9. in 14. septembrom 2019 se je na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu odvilo še zadnje dejanje v projektu Summer logstics school.

Našo šolo so zastopali prof. Primož Štekar in Kristina Kompara ter trije dijaki 4. letnika, programa logistični tehnik, Ajka D., Blaž P., Jan P.

Na poletni šoli logistike so poleg naše šole sodelovali še SIC iz Ljubljane, ŠC iz Celja ter dijaki in učitelji spremljevalci iz Francije, Španije, Italije in Hrvaške.

Glavni cilje poletne šole je bil povečati kakovost zaposlenih ter izboljšati srednješolsko izobraževanje v logistiki.

Udeleženci so se vključili v dva obvezna modula s področja organizacije prevoza ter pomorskega in intermodalnega prometa. Vsak izmed modulov se je odvijal 12 ur Tretji modul pa je bil izbirni. Teme izbirnega modula so bile Upravljanje hladne oskrbovalne verige, Skladiščna analiza in Mehke veščine. Vsak izmed izbirnih modulov je trajal po 8 ur. V tem času so imeli udeleženci možnost preizkusa ladijskega simulatorja in praktičnega upravljanja z barko na morju. Reševali so različne študije primerov (case studies) in logistične igre (logistics games). S pomočjo računalniške opreme so se praktično preizkusili pri organizaciji prevoza.

Zadnji dan so imeli strokovno ekskurzijo v luko Koper.

Dijaki so bili nad izvedbo poletne logistične šole navdušeni. Svoja teoretična znanja so podkrepili s prakso. Tudi svoj prosti čas so namenili druženju z dijaki tujih šol. Vsekakor so obogatili svoj angleški jezik saj se je celotna šola odvijala v angleškem jeziku.

Ob zaključku so udeleženci pridobili certifikat Summer logistics school.