Podelitev listin za maturante poklicne mature spomladanskega roka je zaradi koronavirusa letos potekala nekoliko drugače.

Maturanti so listine prejeli po skupinah oz. oddelkih ter v različnih terminih in prostorih. Kljub nenavadnim razmeram smo dijakom pripravili slovesno podelitev. Ob tem pa smo zelo veseli, saj so nas dijaki prijetno presenetili z zelo dobrim uspehom. V tem roku, je poklicno maturo opravilo 93 % vseh dijakov, ki so se udeležili mature, nekaj več kot polovica uspešnih je dosegla 16 ali več točk in kar 9 jih je doseglo 20 ali več točk, od katerih je en dijak dosegel izjemen uspeh, saj je dosegel 22 od 23 možnih točk.

Kljub korona času in izobraževanju na daljavo so tako dijaki kot učitelji dokazali, da je bilo to obdobje sicer naporno a uspešno.

Vsem dijakom, ki so uspešno zaključili izobraževanje želimo obilo uspehov na nadaljnji življenjski poti, kamorkoli že jih bo le-ta popeljala. Tistim, ki žal niso bili uspešni želimo, da bi zbrali dovolj poguma in seveda znanja, da to opravijo v naslednjem poskusu.

Dragi starši, zaradi trenutnih razmer vas letos žal nismo vabili na podelitev, a bi vam radi preko tega prispevka sporočili, da ste lahko ponosni na vaše hčere in sinove. Mi vsekakor smo in nam je bilo v veselje predati znanje vašim otrokom.

Vsem skupaj želimo, da si privoščite lepe in prijetne počitnice, predvsem pa ostanite zdravi.

Kolektiv SPLŠ