V torek, 18. in sredo, 19. oktobra sta potekali delavnici za dijake SPLŠ na temo uporabe vodika v prihodnosti. Delavnico je poreko projekta H2STUDENT vodila Fakulteta za logistiko, Univerze v Mariboru, ki že nekaj let sodeluje s podjetjem ECUBES, ki se ukvarja z uporabo vodika v praksi. Navezavo z našo šolo je vzpostavila Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica, ki je povezala vse deležnike, svojo podporo delavnici je izkazala tudi Mestna občina Nova Gorica.

Delavnica je potekala v dveh delih. Najprej je bila dijakom predstavljena uporaba vodika, v nadaljevanju pa je potekal zabavni del delavnice in sicer sestavljanje avtomobila iz lego kock ter tekmovanje s sestavljenimi avtomobili. Vse skupaj je bilo povezano še s kvizi in vprašanji, na katera so odgovarjali dijaki, ki so bili razdeljeni v skupine in so tako medsebojno tekmovali.

Tako so dijaki izkoristili prijetno z zabavnim in se učili skozi igro.

Dogodek je bil tudi medijsko podprt, saj sta na dogodku bila udeležena tako novinar Primorskih novic kot novinar Radija Slovenija. Njihove prispevke si lahko ogledate oz. poslušate na povezavah.

 

Nekaj slikovnih utrinkov: