Vabimo vas na dan odprtih vrat, ki bo v torek, 11. 12. 2018, od 16. ure dalje, s pričetkom v avli šole na Erjavčevi 4a, Nova Gorica (slika zgoraj).

Prva predstavitev strokovnih področij strojništva, avtoservisne dejavnosti, mehatronike, logistike in lesarstva bo od 16.30 dalje, druga pa od 18.00 dalje.

Pred začetkom, kakor tudi kasneje, boste lahko spregovorili z nekaterimi delodajalci, ki našim dijakom nudijo praktično usposabljanje, kadrovske štipendije in zaposlitev. Iz prve roke boste izvedeli informacije o samih podjetjih, njihovih izdelkih, storitvah in potrebah po kadrih ter vse ostale informacije, ki vas bodo zanimale.

Po uvodnem sprejemu in nagovoru ravnatelja v avli šole, se boste lahko sprehodili po sami šoli in si ogledali nekatere strokovne učilnice, oddelek prometne varnosti in šolski muzej motociklov. V spremstvu naših učiteljev in dijakov se boste lahko podali še na ogled šolskih delavnic in laboratorijev v novo stavbo MIC-a (slika zgoraj desno). Naši dijaki vam bodo v živo prikazali praktično usposabljanje in vaje ter njihove izdelke, ki nastajajo v času izobraževanja. Tako boste lahko s prve roke od svojih starejših vrstnikov izvedeli kako izgleda izobraževanje na Strojni, prometni in lesarski šoli.

Poseben gost našega dneva odprtih vrat bo ekipa Superior Engineering, sestavljena iz študentov različnih fakultet Univerze v Ljubljani, med katerimi so tudi naši bivši dijaki. Ekipa se nam bo predstavila z njihovo letošnjo formulo na električni pogon, s katero tekmuje v tekmovanju Formula študent.

Veselimo se vašega obiska!

Kolektiv SPLŠ