Bor Kavčič je uspešno zaključil smučarsko sezono 2021/2022

V soboto, 7. 5. 2022 je smučarski klub Javornik iz Črnega Vrha nad Idrijo, kljub slabemu vremenu in dežju, spravil pod streho zaključno prireditev NPR (notranjsko primorska regija) v alpskem smučanju. V koči na spodnji postaji smučišča Javornik, se je zbralo okoli 200 smučarjev, staršev, trenerjev in podpornikov.
Člani smučarskega kluba Javornik smo pokazali veliko dobre volje in združili skupne moči, kot smo to pokazali že večkrat in poskrbeli s postavitvijo dodatne strehe, da nam dež ni mogel do živega. Tudi peka čevapčičev in pijače ni manjkalo pa tudi slastnih palačink.

V goste sta bila povabljena naša vrhunska alpska športnika Ana Bucik in Štefan Hadalin. Tako kot sedanji mladi tekmovalci, so se tudi njuni začetki pričeli s tekmami v NPR. Vabila sta se z veseljem odzvala in prevzela vlogo podeliteljev pokalov in priznanj. Prijetno je bilo pokramljati z njima, si izmenjati izkušnje in nasvete pa tudi avtogrami in slikanje niso manjkali.

Podelitev je vodil predsednik NPR Albert Kavčič.

V skupnem seštevku med klubi, je smučarski klub Javornik prismučal 2. mesto,  zmaga pa je pripadla SK Gorica. Celotna razvrstitev je podana v tabeli:

Naš smučarski klub Javornik šteje 24 registriranih tekmovalcev v Smučarski zvezi Slovenija. Najboljše rezultate iz regijskih, državnih in mednarodnih tekem v klubu Javornik je dosegel Bor Kavčič.


Bor Kavčič se je udeležil prav vseh državnih tekem od 16-ih ( nekatere žal z odstopi), 3 mednarodne tekme (Sarajevo: 2. mesto v veleslalomu, 4. v superveleslalomu s smučmi Ane Bucik in 10. v slalomu) ter 6. regijskih v NPR-ju. Skupaj kar 25 tekem v sezoni 2021/2022. Praktično ni bilo prostega vikenda brez tekem in treninga. Nekatere državne tekme pa so se odvijale tudi med tednom.

V skupnem seštevku tekem v NPR je prejel pokal za 1.mesto U16.

Bor Kavčič je prejel še posebno priznanje za vrhunski dosežek na mednarodni tekmi v BIH – Sarajevo in sicer za doseženo 2. mesto v veleslalomu.

Zpisala:
Tadeja Trpin K.

Zahvalil bi se celotni ekipi Smučarskega kluba Javornik, mojemu atiju, ki je bil praktično vse; trener, šofer, serviser smuči in finančni sponzor. Ne smem pa pozabiti pohvaliti tudi učitelje in profesorje, kateri so razumeli mojo odsotnost od pouka zaradi treningov in tekem. Hvala vsem.

Bor Kavčič, 1. ML